5 savjeta za organizaciju selidbe

Selidba je jedan od najstresnijih i najzahtjevnijih životnih događaja. Pronalaženje novog doma, pakiranje svih stvari, transport, raspakiranje i ponovno postavljanje svega na svoje mjesto može biti preplavljujuće iskustvo. Međutim, dobra organizacija i planiranje mogu uvelike olakšati proces selidbe. U ovom članku pronađite 5 najboljih savjeta za organizaciju selidbe koje će vam pomoći da olakšate proces selidbe.

Pripremite se unaprijed

Jedan od najboljih savjeta za organizaciju selidbe je priprema. Potrebno je planirati unaprijed kako biste se osigurali da sve bude spremno za dan selidbe.

Nekoliko koraka koje možete poduzeti u pripremi za selidbu su:

Pronađite prijevoz

Odlučite se za prijevoz koji vam najbolje odgovara. Ako se selite sami, osigurajte prikladno vozilo i vozite pažljivo. Ako angažirate profesionalnu selidbu, pronađite pouzdanu tvrtku za selidbe koja vam odgovara.

Pakiranje

Počnite s pakiranjem manje bitnih stvari, poput sezonske odjeće, knjiga i posuđa. Upotrijebite kvalitetne kutije, posebno pakirajte lomljive predmete i označite svaku kutiju jasnim oznakama.

Rasporedite vrijeme

Odredite raspored za pakiranje, čišćenje starog doma, odvoz smeća i ponovno postavljanje stvari i namještaja u novom domu.

Odaberite pravi dan

Odabir pravog dana za selidbu također može uvelike utjecati na cijeli proces. Razmislite o svim čimbenicima koji mogu utjecati na vašu selidbu, poput vremenskih uvjeta, gužve u prometu i dostupnosti prijevoza. Pokušajte izbjeći dane kada su ceste najprometnije i kada vremenski uvjeti mogu utjecati na vašu selidbu.

Odlučite što želite zadržati i što želite zbrinuti

Jedan od najvećih izazova pri selidbi je odlučiti što zadržati, a što zbrinuti. Selidba može biti izvrsna prilika da se riješite nepotrebnih stvari i organizirate svoj prostor na bolji način.

Pri odlučivanju što zadržati i što zbrinuti, razmislite o sljedećim faktorima:

Kada ste predmet zadnji put koristili?

Ako je prošlo više od godinu dana, možda je vrijeme da se riješite te stvari.

Je li predmet i dalje u dobrom stanju?

Ako je nešto oštećeno ili pokvareno, možda to nije vrijedno zadržati.

Hoćete li imati mjesta u novom domu za sve svoje stvari?

Ako ne, razmislite o tome da neke stvari zbrinete.

Pakirajte stvari na ispravan način

Pakiranje je jedan od najvažnijih dijelova procesa selidbe. Ako ne pakirate svoje stvari pravilno, one se mogu oštetiti tijekom transporta. Evo nekoliko savjeta za pakiranje stvari na pravi način:

Koristite kvalitetne kutije

Koristite nove, čvrste kutije i ambalažu kako bi se izbjeglo pucanje pa tako i oštećivanje stvari tijekom transporta. Kutije za selidbe možete naručiti na web shopu Bauhaus, Biroteka i Ekutije.

Posebno pakirajte lomljive stvari

Koristite novine, mjehurićasti papir ili druge zaštitne materijale kako bi se zaštitile lomljive stvari.

Oznake

Označite jasno svaku kutiju što sadrži i na koje će mjesto ići u novom domu.

Zaštitite namještaj stretch folijom

Veći namještaj kao što je kutna garnitura ili madrac koji se mogu oštetiti ili zaprljati prilikom transporta zaštitite stretch folijom.

Angažirajte profesionalnu selidbu

Ako vam se čini da nećete moći sami organizirati selidbu, razmislite o angažiranju profesionalne selidbe. Profesionalne selidbe imaju iskustvo i opremu za brzu i učinkovitu selidbu. Evo nekoliko stvari na koje treba obratiti pozornost pri odabiru tvrtke za selidbe:

Cijena

Uzmite u obzir cijenu usluge selidbe. Cijena može varirati ovisno o vrsti selidbe, količini stvari koje se sele, udaljenosti između starog i novog doma te drugim čimbenicima.

Recenzije

Pročitajte recenzije drugih korisnika o tvrtki za selidbe prije nego što se odlučite za njih.

Zaključak

Selidba može biti stresna, ali s dobrim planiranjem i organizacijom, možete smanjiti stres i olakšati proces. Prateći ovih pet savjeta za organizaciju selidbe, vaša selidba će biti glatka i bez problema. Ne zaboravite planirati unaprijed, organizirati stvari, odlučiti što želite zadržati i što želite zbrinuti, pravilno pakirati stvari i ako je potrebno, angažirati profesionalnu selidbu. Sretno sa selidbom!